درست است که بسیاری از ما بخش عمده ای از ساعات روز را در محل کار میگذرانیم، اما این دلیل موجهی برای اینکه در محل کار هر کاری دوست داشتیم انجام دهیم نیست! محل کار هم مثل هر جای دیگر الزامات خاص خود را دارد و با رعایت آنها، میتوان در راستای حریم شناسی و حرمت شناسی گام برداشت. چیزی که برای خود از دیگران توقع داریم. از جمله؛
1- با انگشت زدن روی میز، وقتی دارید به چیزی فکر میکنید
نزن برادر من! نزن خواهر من! این درست که در حال فکر کردن هستید و موضوعی که فکرتان را مشغول خود کرده از نظر خودتان اهمیت بالایی دارد، اما این که انصاف نیست که به خاطر فکر کردن خودتان اعصاب همکارانتان را بهم بریزید و حواسشان را پرت کنید!
2- بالا بردن صدا بیش از اندازه معمول در هنگام صحبت با تلفن
بهترین راه برای اینکه مکالمه تلفنی شما مزاحمتی برای دیگران ایجاد نکند این است که وقتی تلفنتان زنگ میخورد به جایی بروید که کسی نباشد و در صورتی که امکانش نیست، دست کم آرام صحبت کنید و حواستان جمع باشد که صدایتان بیش از حد معمول بلند نشود.
3- استفاده زیاد از عطر یا استفاده از عطر با بوی تند
بعضیها فکر میکنند وظیفه خوشبو کردن محل کار را به عهده دارند! همین ذهنیت باعث میشود شیشه عطر را روی خودشان خالی کنند، غافل از اینکه این کار تنها بینی همکاران را میآزارد. امان از آن روزی که بوی عطر، به ویژه برای آقایان، تند هم باشد!
5- هنگام تایپ، روی صفحه کلید کوبیدن
صفحه کلید کامپیوتر شما گناهی نکرده که دائماً از شما توسری بخورد و صدایش هم درنیاید! از طرفی همکاران شما هم مجبور نیستند به سکوت محل کار به نوای نه چندان دلنشین تایپ کردن شما گوش دهند! لطفاً مهربانانه تر با کیبورد برخورد کنید.
6- وقتی زمان اختصاص یافته به استراحت از زمان نشستن و کار کردن پشت میز بیشتر میشود
وقت استراحت، ناهار، نماز و به طور کلی سایر فعالیتهایی که در محل کار مجاز به شمار میآید، هم حد و حسابی دارد. از حد خود که بگذرد، حقالناس پایمال میشود.
7- بعضیها خیلی اصرار به مریض نشان دادن خود دارند
برخی هم هستند که همواره میخواهند به دیگران ثابت کنند حال و روز خوشی ندارند و از مشکلات روحی یا جسمی رنج میبرند، در حالی که واقعیتشان این نیست. این مدل افراد تنها باعث بیحوصلگی همکاران خود میشوند.
8 - گذاشتن آهنگهای اعصاب خرد کن روی زنگ موبایل
اگر موبایلتان را سایلنت نمیکنید، دست کم از آهنگهای اعصاب خورد کن هم برای زنگ آن استفاده نکنید. همکاران شما شاید در ظاهر اعتراضی در این رابطه نداشته باشند، اما قطعاً از شنیدن صدای گوش خراش زنگ موبایل شما، دل خوشی هم ندارند.
9- بعضیها درک درستی از فضای شخصی و رعایت آن ندارند
برای برخی کارمندان هم انگار همه اتاق کم است؛ بدین معنا که هر چیزی را هر جایی دلشان بخواهد میگذارند و به حریم شخصی خود پایبند نیستند.
10- بعضى از همکاران انرژى منفى از خود ساطع میکنند
اینگونه افراد انرژی منفى به اطرافیان میدهند. به طور مثال از جملات منفى مثل چگونه فلان کار را انجام میدهی؟ یا اینکه توهم حوصله دارى و... اینگونه افراد حاضر به امتحان اتفاق جدید یا تغییرات نیستند و آن را بزرگنمایی کرده و به اطرافیان نیز تلقین میکنند که انجامش مشکل است؛ یا دائماً آه و ناله میکنند و بى خبر از اینکه انرژى منفى به اطرافیان میدهند.
منبع: سایت دکتر حمید قاسمی