رهبریت واحد، حلقه مفقوده خیزشهای مردمی در منطقه است

- پژوهشگر مذاهب اسلامی، رهبریت واحد را حلقه مفقوده خیزش‌های مردمی در منطقه خاورمیانه خواند و تصریح کرد: نبود رهبریت واحد همان چیزی است که مناطق اهل سنت خاورمیانه از آن به شدت رنج می‌برند.
پژوهشگر مذاهب اسلامی، رهبریت واحد را حلقه مفقوده خیزش‌های مردمی در منطقه خاورمیانه خواند و تصریح کرد: نبود رهبریت واحد همان چیزی است که مناطق اهل سنت خاورمیانه از آن به شدت رنج می‌برند.

 "محمد ذیب البلبیسی" از روحانیان سنی مذهب اردن هاشمی، عضو انجمن علمای شام و پژوهشگر مذاهب هشتگانه اسلامی با بیان اینکه مناطق اهل سنت از وجود شخصیت‌هایی با توان و شایستگی رهبریت یک ملت بی‌بهره هستند تاکید کرد: به دلیل نبود چنین شخصیت‌هایی برای رهبری واحد جوامع اهل سنت است که آمریکا، رژیم صهیونیستی، هم‌پیمانان اروپایی آنها و مزدورانشان در منطقه توانسته‌اند بر موج خیزش‌های مردمی سوار شده و اهداف آنها را به نفع خود به سرقت ببرند.

وی از انقلاب مصر به عنوان یک نمونه بارز در میان خیزش‌های مردمی منطقه نام برد و اظهار داشت: انقلاب ملت مصر یک انقلاب تمام عیار است که حول محور جوانان می‌چرخد، زیرا نسل جوان مصر در این انقلاب نقشی اساسی از خود بر جای گذاشتند؛ اما در خصوص این انقلاب ورق در جایی برگشت که نظامیان مصر وارد عمل شده و بر آن شدند تا ابتکار عمل و اداره امور کشور را به دست بگیرند.

پژوهشگر مذاهب هشتگانه اسلامی، روی کار آمدن محمد مرسی را حاصل مذاکرات شورای نظامی مصر با آمریکا توصیف کرد و توضیح داد: نظامیان مصر پس از آنکه حسنی مبارک را در آستانه سرنگونی یافتند وارد عمل شده و با اعزام 24 تن از افسران عالیرتبه مصری به آمریکا نسبت به عزل حسنی مبارک، دیکتاتور مصر و روی کار آوردن محمد مرسی اقدام کردند.

البلبیسی از محمد مرسی به عنوان یکی از حافظان قرآن کریم نام برد و گفت: حافظ قرآن بودن محمد مرسی دلیلی بر توانایی وی برای استنباط قواعد شرعی نیست؛ به عبارت دیگر هر چند که ظاهر امر اسلامی است اما باطن آن منافی اسلام بوده و با اسلام ناب محمدی در تضاد است.

وی با بیان اینکه اقشاری مانند محمد مرسی با سلوکیاتشان در حال ویران کردن امت اسلامی هستند تصریح کرد: همه مصیبت‌هایی که بر سر امت اسلامی آمده از سوی سلفی‌های وهابی یا آنانی است که خود را اخوان المسلمین می‌نامند.

پژوهشگر مذاهب هشتگانه اسلامی در ادامه به برخی از اقدامات محمد مرسی در آغاز ریاست جمهوری‌اش اشاره می‌کند و این پرسش‌ها را مطرح می‌کند که این چه رئیس جمهوری است که با وجود اینکه از سوی ملت خود انتخاب شده است اما برای حمایت خود نیروهای حماس را به یاری می‌طلبد و چرا از ابتدای روی کار آمدنش به عنوان رئیس جمهور مصر نسبت به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اقدام می‌کند؟

البلبیسی با تاکید بر اینکه انتخاب محمد مرسی به ریاست جمهوری مصر یک انتخاب حقیقی نبوده است خاطر نشان کرد: اگر وی همچنان که ادعا می‌کند که یک مسلمان واقعی است و از سوی ملت مصر برگزیده شده به سمت عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی و وفای به عهد با این رژیم پیش نمی‌رفت.

وی وضعیت حاکم بر تونس را مشابه وضعیت مصر توصیف کرد و گفت: در تونس نیز دست‌های زیادی وجود دارد که انقلاب ملت تونس را با چالش مواجه کرده و در تلاش است تا به هر شکل ممکن به این انقلاب مردمی ضربه بزند.

پژوهشگر مذاهب هشتگانه اسلامی همچنین به تشریح نقش عربستان سعودی در ضربه زدن به انقلاب‌های منطقه پرداخت و توضیح داد: عربستان سعودی یکی از کشورهایی است که با کمک هم‌پیمانانش تلاش کرده است تا هر انقلاب اسلامی و غیراسلامی در منطقه را هدف قرار داده و از به ثمر رسیدن انقلاب‌ها در منطقه خاورمیانه جلوگیری کند.

البلبیسی در بخش دیگری از سخنان خود به تاثیر پذیری کشور اردن از بیداری اسلامی در منطقه اشاره کرد و گفت:  در کشور اردن نسبت به اسلام یک بیداری اخوانی (اخوان المسلمین) پدید آمده است و این با بیداری اسلامی تفاوت دارد.

وی با تاکید بر اینکه در اردن بیداری نسبت به مفهوم حقیقی اسلام وجود ندارد خاطر نشان کرد: آنچه که تحت عنوان بیداری در جامعه اردن پدید آمده است بیش از آنکه شبیه بیداری اسلامی باشد شبیه به انقلاب مصر و در حقیقت اظهار تمایل و گرایش به سوی جماعت حماس، جهاد اسلامی و سایر گروه‌های اسلامی است.

پژوهشگر مذاهب هشتگانه اسلامی با بیان اینکه تنها بیداری که در اردن دیده نمی‌شود همان بیداری نسبت به مفهوم حقیقی و جوهری دین اسلام است تاکید کرد: جای بسی تاسف است که عده تکفیری‌ها در اردن فزونی یافته و بسیاری از مساجد این کشور به دست این جماعت تکفیری افتاده است که این مساله به نوبه خود خطری برای اردن و ملت آن به شمار می‌رود.

البلبیسی در ادامه به شرایط ویژه کشور اردن کرد و اظهار داشت: اردن از نظر اقتصادی و مالی وابسته به کشورهای حاشیه خلیج فارس و در راس آنها عربستان سعودی است و با حمایت همین کشورها شیوخ تکفیری بسیاری در اردن پدیدار شده و به میدان‌داری در این کشور پرداخته‌اند.

وی میدان‌داری شیوخ تکفیری را یک فتنه عمومی خواند و گفت: میدان‌داری شیوخ تکفیری فتنه‌ای است که دامن سایر کشورهای همجوار با اردن مانند عراق، سوریه و سایر کشورهای منطقه از جمله افغانستان را گرفته و موجب شده است شیوخ تکفیری در این کشورها به یکه تازی بپردازند.

پژوهشگر مذاهب هشتگانه اسلامی از میان شیوخ تکفیری به شیخ یوسف القرضاوی اشاره کرد و گفت: این شیخ که برای قتل علما و جاهلان و تحصیل‌کرده‌ها فراخوان داده بود در اظهارات خود به صراحت اعلام می‌کرد که از فتنه‌انگیزی دست بر نمی‌دارد.

البلبیسی از شیخ محمد رمضان البوطی به عنوان یکی از شیوخ تکفیری و قربانی فتنه‌های شیخ یوسف القرضاوی نام برد و افزود: با وجود اینکه البطوطی از اندیشه‌هایی نزدیک به اندیشه‌های القرضاوی برخوردار بود اما تنها به جرم انتقاد از القرضاوی و پیروانش قربانی شد.

وی با بیان اینکه حتی اماکن متبرکه مسلمانان و علمای مسیحیان وفادار به میهنشان نیز از فتنه تکفیریون در امان نبودند تاکید کرد: ویران کردن آرامگاه حجر بن عدی، صحابه جلیل‌ القدر پیامبر اکرم (ص) و خارج کردن جسد شریف و مطهر وی از قبر و همچنین تلاش برای ویران کردن مزار حضرت زینب (س) و مسجد الاموی در حلب و به سرقت بردن تارهای موی مبارک پیامبر اکرم از این مسجد از جمله اقداماتی است که تکفیریون در سوریه به انجام رسانده و تلاش کرده‌اند تا با حجت تکفیر و قتل نسبت به از بین بردن اسلام حقیقی اقدام کنند.

منبع: تسنیم