روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه امروز یکشنبه خود نوشت:
*ترمیم این سرشکستگیها در تخصص عیسی مسیح(ع) نیست!
روزنامه زنجیرهای شرق ابراز امیدواری کرد حضرت مسیح بتواند بیانیه ژنو را در دقیقه 90 نجات دهد!این روزنامه در مطلبی به قلم صادق زیباکلام بیآن که به تحریمهای اعمالی دولت آمریکا علیه 17 شرکت اعتراض کند، به سیاق شیوه منسوخ قبلی، دولت آمریکا را میانهرو و کنگره را تندرو توصیف کرده و مدعی شد که این تندروهای آمریکایی هستند که در توافق ژنو اخلال میکنند، زیبا کلام مینویسد: خیلیها باور نخواهند کرد، اما شاید وجود مقدس حضرت عیسیبن مریم(ع)، ژنو را در دقیقه 90 نجات دهد! دیروز، آخرین روز کاری کنگره و سنا در آمریکا بود. امروز و فردا که تعطیلات آخر هفته است و از دوشنبه، تعطیلات کنگره به مناسبت کریسمس یا تولد حضرت عیسی مسیح(ع) آغاز میشود. تندروهای جمهوریخواه مجبورند یک ماهی- فعلاً توپخانه خود را در قالب افزایش تحریمهای جدید علیه ایران متوقف کنند. ممکن است فرجی شود و ظرف این یک ماه، پیشرفتهایی در زمینه توافق ژنو حاصل شود که کار را برای تصویب تحریمهای جدید، از جانب کنگره کلاً به عقب بیندازد.
وی با اشاره به تفوق کنگره مینویسد: رویکرد کنگره و سنا نسبت به ایران به گونهای است که بعید نیست تحریمهای جدید با حمایت دوسوم نمایندگان همراه شود. با وجود آنکه برخی نمایندگان و سناتورهای پرنفوذ دموکرات از توافق ژنو و تلاشهای اوباما برای رسیدن به نوعی توافق و تفاهم با ایران حمایت میکنند، اما حمایت از رئیس جمهور ایالات متحده در کنگره و سنا خیلی زیاد نیست. در واقع از این بابت، اوباما و رئیس جمهور خودمان آقای روحانی، وضعیت مشابهی دارند. هر دو آنها با دیوار بلند تندروها مواجه هستند.نویسنده روزنامه شرق اضافه کرد: اگر فرصت تعطیلی تولد حضرت عیسی مسیح نتواند توافق «ژنو» را نجات دهد و بعد از تعطیلات، تندروهای واشنگتن همچنان ماشین تحریم علیه ایران را به جلو ببرند در آن صورت و عملاً باید توافق «ژنو» را دیگر فراموش کرد. توافق «ژنو» یک فرصت تاریخی پس از 35 سال برای ایران و غرب است که بتوانند برای اولین بار در مسیر تنشزدایی و وفاق حرکت کنند... پس از آن،تندروها در ایران بدون تردید، دست بالا را در عرصه سیاست خارجی مجدداً پیدا خواهند کرد و به اصلاحطلبان و میانهروها خواهند گفت: «حالا دیدید حق با ما بود؟»
برخلاف ادعای نویسنده، دولت آمریکا در اعمال فشارها کم از کنگره و فشار لابی صهیونیستی ندارد و منتها کسانی چون کری استدلال میکنند که 10 سال پیش نیز به هوای اینکه با تشدید فشارها میتوانیم امتیاز بیشتری بگیریم، عملاً موجب شدیم ایران 176 سانتریفیوژ را به 19 هزار سانتریفیوژ توسعه دهد و امروز از موضع قدرتمندتری پای میز مذاکره بنشیند.
تلاش ناشیانه برای تقسیمبندی غیر واقعی تندرو و میانهرو در حالی است که طیف دموکرات کنگره نیز با جمهوری خواهان در زمینه تشدید فشار بر ایران همراه و هم نظر هستند.یادآور میشود روزنامه شرق و کسانی چون زیباکلام دو سه ماه پیش به هنگام سفر هیئت ایرانی به نیویورک و پس از آن، از شکسته شدن تابوی مذاکره با آمریکا و ترک برداشتن ایدئولوژی انقلاب و لزوم حذف شعار مرگ بر آمریکا سخن میگفتند اما به نظر میرسد طبق معمول، مستکبران آمریکایی در دولت و کنگره اسباب سرشکستگی جریان وطنی غرب زده را فراهم کردند و طبیعتاً حضرت عیسی(ع) متخصص ترمیم چنین سرشکستگیهایی نیست.
*واشنگتن پست: آمریکا برای خروج از مخمصههای بزرگ به ایران نیاز دارد
یک روزنامه آمریکایی تأکید کرد کاخ سفید باید باور کند که ایران را از دست داده و این کشور دیگر به دامن آمریکا باز نخواهد گشت.روزنامه واشنگتن پست با مرور سردرگمیهای آمریکا در خاورمیانه پس از یک دهه نظامیگری مینویسد: احتمالاً واژگونی رژیم پهلوی شاید در سال 1979 بود که جرقه نبرد آمریکا برای خاورمیانه بزرگ را زد. سقوط شاه برای آمریکا هزینه داشت. شاید این هزینه با از دست دادن چین، 30 سال قبل از آن برابری میکرد. اما امروز آمریکا با ایرانی مواجه است که باید واقعیتها را در مورد آن درک کند. آمریکا باید از دست دادن ایران را بپذیرد و بداند که این کشور دیگر هیچگاه در افق آمریکا قرار نمیگیرد. برخی نومحافظهکاران آمریکایی میگویند تا زمانی که آمریکا، بغداد را دارد، چرا باید به تهران برود. اما عراق اینک به باتلاقی برای آمریکا تبدیل شده و شاید در ایران فرصتهایی برای خروج آمریکا از جنگهای طولانی در خاورمیانه وجود داشته باشد.این روزنامه با بیان اینکه نباید موضع اسرائیل، سیاست آمریکا را در قبال ایران تعیین کند، نوشت: خروج آمریکا از مصیبتها و مخمصههای خاورمیانه میتواند از طریق ایران انجام شود. خاتمه دادن به جنگ برای خاورمیانه بزرگتر به معنی این نیست که مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خاورمیانه به یکباره از بین میروند. آنها مشکلاتی نیستند که آمریکا باید آنها را حل کند.
*آقای سخنگو! دو صد گفته چون نیم کردار نیست
یک روزنامه حامی دولت از دولتمردان خواست در دادن وعدههای اقتصادی به مردم جانب اعتدال را رعایت کنند و بیش از وعده و حرف، عمل کنند.روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشت: زیاد حرف زدن، وعدههای فراوان دادن و مردم را طلبکار کردن، یکی از آفتهای دولتهاست که اکثر دولتمردان به آن مبتلا هستند. اظهارات روزهای اخیر سخنگوی دولت یازدهم متأسفانه نشان داد که این دولت نیز به این آفت مبتلاست. یکی از ویژگیهای دولت «اعتدال» باید این باشد که در وعده دادنها نیز معتدل باشد، مسئولان دولتی کمتر حرف بزنند و بیشتر عمل کنند، تلاش آنها بر این باشد که مردم را با واقعیتها آشنا و مأنوس کنند و طوری حرف نزنند که مردم بیجهت احساس طلبکاری نمایند... افراد معتدل کسانی هستند که ابتدا عمل کنند و سپس از عملکردهای خود خبر بدهند.
این روزنامه مینویسد: سخنگوی دولت، در هفته گذشته و قبل از آن، چند بار درباره سبدهای کالا که قرار است به اقشاری از مردم داده شود وعدههایی داد. آقای رئیسجمهور نیز در گزارش رادیو تلویزیونی 100 روزه خود درباره سبدهای کالا سخن گفت. مردم در سالهای اخیر از زبان دولتمردان بارها این عنوان زیبا و امیدوارکننده را شنیدهاند و از بس که در این زمینه تخلف دیدهاند، در حال حاضر نسبت به چنین عنوانی به نوعی «شرطی» هستند. به همین جهت، هرگاه عنوان «سبد کالا» به گوشها میخورد، حساسیت ایجاد میشود. به همین دلیل بهتر است دولتمردان کنونی سخنی از «سبد کالا» نگویند و اگر به هر دلیل ضرورت ایجاب میکند در این باره سخن گفته شود فقط یکبار به آن اشاره کنند و بعد از آن، تا زمانی که به وعده خود عمل نکردهاند آن را تکرار نکنند و به این حساسیت دامن نزنند. برخلاف این نسخه واقعبینانه و مشفقانه، متأسفانه سخنگوی دولت در اظهارات روز چهارشنبه خود گفت در بهمن و اسفند امسال سبد کالایی خواهیم داد و کارگران، کارمندان رسمی، پیمانی و قراردادی، کلیه شاغلان و بازنشستگان دولت و نیروهای مسلح، مشمول دریافت این سبد کالایی میشوند.
وی به این وعدهها اکتفا نکرد و افزود علاوه بر آنچه برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در نظر گرفته شده است، به صورت جداگانه سبد کالایی بهمن و اسفندماه به این افراد نیز اختصاص خواهد یافت.نویسنده ادامه میدهد: سخنگوی دولت، فراتر از این هم رفت و وعده سبد کالایی را به سالی چند نوبت رساند و در توضیح ادامه توزیع سبدهای کالایی یارانهای در سال 93 گفت «توزیع سبدهای کالایی یارانهای در سال 93 حداقل هر فصل یکبار انجام میشود و رئیسجمهور به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی مأموریت داد موضوع ارائه بیش از یک سبد کالایی در هر فصل را برای سال آینده بررسی کند.» اینکه آقای رئیسجمهور به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی مأموریت داده موضوع ارائه بیش از یک سبد کالایی در هر فصل را بررسی کند، دارای ماهیت مأموریتی است. بنابراین، قبل از آنکه نتیجه این بررسی مشخص شود نمیتوان این دستور را خبری کرد. عجله سخنگوی دولت برای خبری کردن این دستور و مأموریت، از مصادیق خروج از «اعتدال» است.
جمهوری اسلامی، وعده دادن را با شرایط فعلی اقتصادی نامنطبق توصیف کرد و با یادآوری این ضربالمثل که دو صد گفته چون نیم کردار نیست، افزود: مسئولان دولتی فقط اگر امیدی بدهند که صددرصد عملی است اقدام مثبتی خواهد بود، ولی امید دادنهایی که در تحققآنها تردید وجود دارد نتیجه منفی خواهد داشت.آنچه نویسنده متذکر نشده تناقض این وعده با ادعای خالی بودن خزانه است؛ موضوعی که از سوی وزیر محترم اقتصاد نیز رد شد.
*دبکا فایل: گروههای مسلح معارض دیگر تهدیدی برای سوریه نیستند
سوریه و متحدان آن طی هفتههای اخیر به 4 پیروزی مهم در برابر گروههای مسلح مورد حمایت آمریکا دست یافتهاند.پایگاه صهیونیستی دبکا فایل با انتشار این خبر نوشت: فتح شهر «النبک» در کوههای «قلمون» واقع در منطقه مرزی با لبنان نشانه پیشرفت راهبردی ارتش «سوریه» است که سلسله موفقیتهای وی را در جبهه نبرد با شورشیان به اوج رساند و مخالفان را ناامید ساخت.دبکا فایل آنگاه مینویسد: سوریه و متحدانش - «حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان و «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه پاسداران ایران - اکنون امتیاز 4 پیروزی مهم را از آن خود کردهاند:
1- بزرگراهی که دو شهر ساحلی سوریه یعنی «لاذقیه» و «طرطوس» در ساحل دریای مدیترانه را به هم وصل میکند و اکنون از طریق شهر «حمص» باز شده است.
2- آخرین مسیرهای باقیمانده برای تامین مایحتاج گروههای شورشی مسلح از طریق لبنان که اکنون قطع شده است. مخالفان دولت سوریه از این پس قادر نخواهند بود از لبنان به عنوان پایگاهی برای تقویت و جذب نیروهای جدید و یا به عنوان مرکز درمان مجروحان خود استفاده کنند.
3- بزرگراه دمشق به بیروت به طور کامل تحت کنترل حزبالله قرار گرفته و از این طریق در تماس مستقیم با نیروهایی است که به دمشق اعزام شدهاند. بدین ترتیب ارتباط میان ایران، سوریه و واحدهای نظامی حزبالله آسانتر خواهد شد.
4- خارج راندن شورشیان از مقر آنها در کوههای قلمون که آخرین گام پیش از آزاد کردن محاصره دو ساله حومهشرقی دمشق بود.
بسیاری از فرماندهان شورشیان در این مناطق که اکنون تحت محاصره ارتش سوریه قرار دارد، مقر خود را ترک و کنترل آن را به دست افسران ارتش سوریه واگذار کردهاند.
این گزارش افزود: حکومت سوریه در این جنگ به مرحلهای رسیده که گروههای معارض مسلح دیگر تهدید نظامی مهمی برای قدرتش محسوب نمیشوند، زیرا توانمندی حملههایی فراتر از حملات تروریستی و گلولهبارانهای پراکنده را ندارند. شورشیان مسلح که انسجام خود را از دست دادهاند، از سر استیصال به انتشار ادعاهای کذب درباره پیروزی متوسل شدهاند. در عین حال اظهارات سران شورشیان سوریه درباره دریافت تضمین کتبی از سوی آمریکا و دولتهای اروپایی مبنی بر این که پس از کنفرانس ژنو 2 اسد بر سر قدرت نخواهد ماند، حقیقت ندارد.دبکا فایل معتقد است آمریکا از گروههای مسلح تروریستی ناامید شده و اکنون به دنبال کانالهای ارتباطی با متحدان دولت سوریه است.
*همجنسباز بود قاچاقچی هم از آب درآمد!
برخی گزارشهای رسانهای از دستگیری مجری فاسدالاخلاق شبکه من و تو حکایت میکند.به گزارش سیانان، رها اعتمادی به جرم قاچاق مواد مخدر دستگیر شده است.وی به علت قاچاق 25 کیلوگرم مواد مخدر از آمستردام به سوئد توسط پلیس هلند بازداشت شد.
پس از اینکه رها اعتمادی، مجری مشهور شبکه من و تو، به علت تعرض و آزار یک پسر بچه 11 ساله دستگیر شد، اکنون بار دیگر به اتهام قاچاق مواد مخدر در بازداشت به سر میبرد. به گزارش کامروز به نقل از سیانان ریپورت، رها اعتمادی به علت قاچاق 25 کیلوگرم مواد مخدر تریاک از آمستردام به سوئد توسط پلیس هلند بازداشت شد. او در بین مرز هلند و دانمارک دستگیر شده است. پلیس هلند میگوید این اولین بار نیست که رها اعتمادی اقدام به قاچاق مواد مخدر میکند اما این بار او در دام پلیس گرفتار شد.
رها اعتمادی نیز گفته است: دستگیری من صحت دارد و برای آن از مدتها قبل برنامهریزی شده بود. من باهوشتر از این هستم و گرفتار شدن در دام پلیس هلند مانند آن است که مسابقه بوکس را به یک دختر ببازی.او در حال حاضر آزاد شده اما به زودی در هر دو کشور هلند و دانمارک محاکمه خواهد شد. گذرنامه رها اعتمادی باطل شده است و او اکنون بهعنوان یک پناهنده جنایی محسوب میشود. او میگوید قصد دارد به جزیرهای برود تا زندگی آرامی را تجربه کند؛ شاید مکانی در آسیا!