سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نماز بازاری + تصاویر

نماز بازاری + تصاویر
طی سال‌های اخیر خواندن «نماز اول وقت» در اماکن عمومی کمتر به چشم می‌خورد که یا به دلیل هراس از تمسخر دیگران است یا به دلیل کمرنگ شدن ارزش‌ها. اما ماه خدا که می‌آید، همه چیز فرق می‌کند و بار دیگر فضای معنوی بر جامعه حاکم می‌شود.
 
به گزارش فرهنگ نیوز ، بر اساس روایات اسلامی هر قدر که نماز اول وقت به تأخیر بیفتد، از فضیلت آن کاسته می‌شود. اما این تأکید بر ادای فریضه نماز در اول وقت به چه دلیل است؟
 
امام صادق(ع) در این باره می‌فرمایند: «الصلوةُ تستحبُّ فی اَوَّلِ الأَوقاتِ»، خواندن نماز در اول وقت و در اولین فرصت، کاری مستحب و پاداش افزاست (بحارالانوار، جلد 80، صفحه 13). پیشوای مذهب جعفری در جای دیگر می‌فرمایند: «أَوَّلُ الْوَقْتِ رِضْوَانُ اللَّهِ وَ آخِرُهُ عَفْوُ اللَّهِ وَ الْعَفْوُ لَا یَکُونُ‏ إِلَّا مِنْ ذَنْب؛ نماز اول وقت خشنودی خداست و آخر وقت عفو خداست.» (من لا یحضره الفقیه ؛ ج‏1 ؛ ص217)
 
برآورده شدن خواسته‌ها از دیگر اثرات و برکات خواندن نماز اول وقت است، چنانچه حضرت عبدالعظیم حسنی از امام حسن عسکری(ع) روایت می‌کند که فرمود: «خداوند متعال با حضرت موسی تکلم کرد، حضرت موسی فرمود: خدای من! کسی که نمازها را در وقتش به جای آورد چه پاداشی دارد؟ خداوند فرمود: حاجت و درخواستش را به او عطا می‌کنم و بهشتم را برایش مباح می‌گردانم.» (بحارالانوار، جلد82، صفحه 204)
 
پیامبر اعظم(ص) در حدیثی برطرف شدن گرفتاری و ناراحتی را به اقامه‌کنندگان نماز اول وقت نوید می‌دهند و می‌فرمایند: «بنده‌ای نیست که به وقت‌های نماز و جاهای خورشید اهمیت بدهد، مگر این که من سه چیز را برای او ضمانت می‌کنم: برطرف شدن گرفتاری‌ها و ناراحتی‌ها، آسایش و خوشی به هنگام مردن و نجات از آتش.» (سفینة البحار،جلد 2، صفحه 42)
 
درست است که اگر نمازگزار، نماز خود را در آخر وقت هم بخواند انجام وظیفه کرده است، اما از آنجا که کار، مربوط به پروردگار و بر کارهای دیگر مقدم است، چنانچه آن را بدون عذر به عقب بیندازد، مسئول است و باید پاسخگو باشد.
 
در ادامه تصویری از یک نمازگزار در بازار تهران به چشم می‌خورد که فارغ از دغدغه‌های روزمره، به انجام این سنت حسنه مشغول است:
 
 
در دو تصویر زیر نیز نماز اول وقت کسبه روزه‌دار مشاهده می‌شود:
 
منبع: فارس